For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl/Cmd-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Om oss

Data Ingeniørene AS

Data Ingeniørene AS har mer enn 30 års erfaring med leveranse og drift av IT-løsninger, og leverer i dag driftstjenester og IT-sikkerhet til mer enn 400 virksomheter i Norge. Vår kjernevirksomhet er design og leveranse av kundetilpassede IT-løsninger og driftstjenester til private og offentlige virksomheter.

Våre leveranser er basert på konkurransedyktige betingelser og høy kvalitet på teknologi, kompetanse og service. Gjennom våre driftskonsepter tar vi ansvar for hele eller deler av din IT-løsning og dekker dine behov for tilgang til IT-kompetanse og support. Vår intensjon er å fungere som din IT-avdeling og være både en leverandør og støttespiller i alle IT-relaterte spørsmål.

Historikk

Siden 1990 har Data Ingeniørene AS blitt bygget sten for sten, og har vokst i takt med kundemassen og teknologiutviklingen.

 

På begynnelsen av 90 tallet var både PCer og lokale servere noe de fleste bedrifter satset på for å styrke sin utvikling. Bredbåndslinjer derimot, fantes ikke og internett var så smått i gang. Behovet for IT-kompetanse var i enorm vekst, og mange bedrifter så verdien i å kunne effektivisere sine administrative rutiner og produksjonsmetoder ved hjelp av dataløsninger.  Det var på denne tiden Data Ingeniørene AS påbegynte dagens erfaringsgrunnlag.

 

Oppdrettsnæringen var blant de første bransjene Data Ingeniørene AS jobbet med allerede i 1990. Vi ble hovedleverandør av både utstyr, konsulenttjenester og driftstjenester til  den gang Mowi AS, som ble solgt til Hydro ( Hydro Seafood) og (senere Marine Harvest), og Stolt Seafarm.  Fra 90 tallet og frem til 2002 var det leveranse og drift av IT-systemer i dette segmentet som var bærebjelken i Data Ingeniørene AS.

 

Allerede i 2001 hadde Data Ingeniørene AS levert sin første ASP-løsning, som i prinsippet er lik dagens Skyløsninger. Løsningen ble den gang basert på Microsoft servere og Citrix.  Driften omfattet hele Marine Harvest og alle de 400 brukerne som var spredd over land og sjø. Data Ingeniørene AS designet, leverte og driftet det hele på kundens utstyr, og la den gangen kompetanse-grunnlaget for det som vi i dag kaller for skytjenester.

 

Siden millenniumskiftet har vi fortsatt å bygge videre på ideen om sentralisert drift, og hatt dette som et definert satsingsområde på lik linje med leveranse av lokale driftsavtaler på kundens utstyr. I 2003 bygde vi vårt eget driftssenter i Bergen, og startet opp med en håndfull kunder. I løpet av de følgende årene har dette forretningsområdet vokst raskt, og i 2014 passerte vi 300 bedriftskunder ved vårt driftssenter.

Takket være dyktige konsulenter har vi i dag mange fornøyde kunder og økende etterspørsel på våre tjenester.

 

Du er hjertelig velkommen som kunde hos oss! Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig samtale.

 

Vår historie

 • 1990

  Data Ingeniørene AS ble etablert som et IT-konsulentfellesskap av Bjørn Mjaaseth sammen med 3 ingeniører. Vårt hovedområde var konsulentoppdrag for det offentlige og private næringsliv.

 • 1996

  Data Ingeniørene er et godt etablert selskap med funksjon som IT avdeling for både Hydro Seafood og Stolt-Seafarm. Senere Marine Harvest.

  Vi får flere nye driftsavtaler med SMB bedrifter i Bergen og omegn.

 • 2001

  Vi er blitt 7 ansatte. Data Ingeniørene får i oppdrag å etablere helt ny IT-løsning for Marine Harvest world wide. Løsning er tilsvarende en "intern ASP løsning" for Marine Harvest. Vi høster mye god erfaring for det som senere skal få navnet; "Skytjenester".

 • 2003

  Vi bygger eget datasenter og etablerer vår egen ASP løsning. Starter markedsføring og salg av ASP tjenester og lokal IT-drift for SMB. Målsettingen er å få flere faste driftsavtaler gjennom å levere kostandseffektive IT-tjenester av beste kvalitet i dette segmentet.

 • 2010

  Data Ingeniørene har rundet 10 ansatte og vi er godt etablert som ASP leverandør. Vi har strukturert oss med eget driftssenter, supportsenter og eget salgsteam.

   

 • 2017

  Vi er nå 18 ansatte og drifter dataløsninger for mer enn 400 bedrifter. Vi har bygget driftssenter nr. 2 på Hylkje og utvidet vårt supportsenter. Skytjenester og konsulent er vår kjernevirksomhet i dag, og vi investerer kontinuerlig i ny teknologi og kompetanse for fremtiden. Prinsippene om service, fleksibilitet og evnen til å engasjere oss i kunden er fortsatt uendret.

 • 2020

  De 3 siste årene har vi videreutviklet våre tjenester innen applikasjonsdrift og skytjenester fra egne datasenter, og samtidig opprettet nye tjenester både innen IT sikkerhet, Office 365, Azure og Helsenett. Prinsippet om at våre kunder alltid skal ha ny teknologi tilgjengelig i sine driftsavtaler er overholdt, og samtlige av våre kunder kan i dag utnytte fordelene som ligger i nye og moderne IT-verktøy.

Vi bruker cookies